Ga naar de inhoud

Nieuws van CAP

Het leven staat bij ons nooit stil. Elke dag is er van alles te doen. Op zorgmanege de Winckelsteegh, zorgmanege de Maartenshoeve en bij Boszicht werken we samen met onze therapiepaarden aan het vergroten van zelfvertrouwen en helpen we mensen zich weer krachtiger in hun lichaam te voelen. We rijden of wandelen met het paard, rijden in de koets of op het huifbed. Heerlijk buiten. Ook dat doet goed. Met regelmaat houden we onze fans via de CAP nieuwsbrief op de hoogte van alles wat er gebeurt. Wil jij ook de nieuwsbrief ontvangen? Schrijf je dan in via onderstaande knop.

Vacature voerdienst Stichting CAP

Verzorger voor de paarden en kleine dieren in het weekend

Stichting CAP zoekt een verzorger voor haar paarden en kleine dieren in het weekend. Stichting CAP (Centra voor Aangepast Paardrijden) verzorgt op meerdere locaties in Nijmegen dagbesteding- en aangepaste manegeactiviteiten voor mensen met een beperking in de regio Nijmegen. In een veilige omgeving met aandacht voor mens en dier verzorgen gediplomeerde instructeurs en speciaal opgeleide paarden voor een bijzondere ervaring voor mensen met een handicap.

Wat ga je doen:
Je verzorgt de paarden en andere dieren op verschillende locaties. Hieronder valt het voeren, uitmesten, schoonhouden van de omgeving en eventueel extra verzorging per paard.
Er zijn paarden en kleine dieren op zorgmanege de Winckelsteegh en zorgmanege de Maartenshoeve. In de omgeving zijn er nog weilanden waar de jonge paarden staan.

Goed om te weten:
* Voerdienst heb je op zondag > 1 keer in de 3 weken van 8.00 tot 12.30 volgens een vast rooster
* Je doet de voerdienst met 2 personen
* Je hebt de CAP-bus tot je beschikking zodat je naar alle locaties kunt
* In vakanties en op feestdagen hebben we ook voerdiensten. Deze plannen we in overleg in, maar horen erbij
* Je kunt ook worden gevraagd om extra te werken op zaterdag als we mensen te kort komen

Jij bent:
We zijn opzoek naar iemand met kennis en ervaring met het verzorgen van paarden en kleine boerderijdieren. Je bent creatief in het vinden van oplossingen en flexibel in je werkhouding. Verder is het hebben van een autorijbewijs een vereiste.

Wij bieden jou:
Je komt in een gezellig en actief team van collega's en we hebben geweldige dieren.
Je krijgt een uitdagende functie in een unieke omgeving. De functie is binnen de CAO-gehandicaptenzorg ingeschaald in functiegroep 25. De overige arbeidsvoorwaarden zijn onder andere een flexibel meerkeuzesysteem en een goede pensioenregeling conform genoemde CAO.

Wil je meer weten?
Voor meer informatie over onze stichting kijk dan op onze socials en onze website. www.stichtingcap.nl
Over deze functie kun je contact opnemen met Danny Verwaaijen of Anneke Berendijk, leidinggevende van Stichting CAP, via info@stichtingcap.nl

Special Ride Weekend 2024

Ieder jaar organiseert Stichting CAP in de herfstvakantie een weekend waarin mensen met een beperking mogen paardrijden in de bossen van Malden. Op zaterdag 19 en zondag 20 oktober organiseert Stichting CAP het Special Ride Weekend in Malden. Samen maken we er een super weekend van. Dit bijzondere evenement vraagt veel voorbereiding achter de schermen. De paarden worden verhuisd; het opstapperon gaat naar Malden; we zijn veel vrijwilligers aan het regelen voor een veilige rit van onze ruiters; kortom veel te doen voor dit ontzettend leuke evenement. Bovenal hebben wij onze pannenkoekenbakkers weer bereid gevonden om iedereen te voorzien van een lekkere lunch.

Meifeesten CAP

CAP Meifeesten

Vorig jaar organiseerden we voor de eerste keer de CAP Meifeesten. En het werd een daverend succes! Wat hebben we genoten van al die blije gezichten en wat hebben we leuke activiteiten ondernomen. Zo fijn om te zien dat de kinderen met hart en ziel genoten hebben van deze week in de meivakantie.

Ook dit jaar zijn de CAP Meifeesten er zeker weer. Dan van 1 tot en met 4 mei 2023.

Nieuws van CAP

Ook dit jaar hebben we weer een aantal mooie giften mogen ontvangen. Zo ondersteunde stichting Buitenkans ons in de opleiding van Lune. Lune heeft inmiddels haar opleiding volbracht en werkt nu met veel plezier op de manege, waar ze met haar bijzondere oogopslag en lieve karakter voor velen een van de lievelingen is geworden.

The Old Grand Dads verraste ons met een prachtig bedrag van maar liefst €6.000. Ook dit bedrag komt volledig ten goede aan de opleiding van onze therapiepaarden. We zijn enorm blij met deze ondersteuning, waardoor we nu en in de toekomst goed opgeleide en betrouwbare paarden kunnen inzetten voor onze kwetsbare ruiters.

Meer weten over de opleiding tot therapiepaard bij stichting CAP? Je kunt hierover contact opnemen met ons. Of neem voor een korte introductie een kijkje op de pagina “Steun ons”, hier op onze website.