Op zoek naar vrijwilligers

 

Er is veel te doen op de maneges. Om te kunnen blijven doen wat we doen zijn we op zoek naar vrijwilligers vooral op manege de Maartenshoeve, maar ook op manege de Winckelsteegh kunnen we altijd extra hulp gebruiken.

Op alle dagen en tijdens alle evenementen en activiteiten kunnen we mensen gebruiken. Daarnaast zijn we specifiek op zoek naar vrijwilligers met paardenervaring die op de maandagen een handje kunnen helpen op allebei de maneges. Voor al het vrijwilligerswerk geldt dat je minimaal 16 jaar moet zijn om mee te kunnen doen.

 

OVER DE MAARTENSHOEVE

De Maartenshoeve is gelegen in de bosrijke omgeving van de Sint Maartenskliniek. Op deze locatie hebben wij ons gespecialiseerd in de doelgroep: kinderen en jongeren.

Leerlingen van de St. Maartenschool kunnen terecht voor paardrijles onder begeleiding van een fysiotherapeut, daarnaast kunnen zij zich opgeven voor bijvoorbeeld dierverzorgingslessen of mee doen aan het sport stimulering programma. Verder wordt er dagbesteding aangeboden voor zowel kinderen als jongeren met een zorgvraag. Ook is de manege toegankelijk voor reguliere kinderen, zij kunnen ook deelnemen aan de paardrijlessen.

 

WAT GA JE DOEN ALS VRIJWILLIGER?

Taken die je o.a mag gaan uitvoeren zijn: 

- Verzorging van de paarden ter voorbereiding op de lessen 
- Ondersteunen van de instructeur tijdens de lessen 
- Verzorgen van de accommodatie 
- Aan het einde van de dag de paarden verzorgen en naar de wei brengen.

Bij Stichting CAP werken wekelijks ongeveer 50 vrijwilligers. Sommigen zijn 1 dagdeel per week per week actief, anderen hebben bijna een volledige werkweek. 

Stichting CAP biedt vrijwilligers:

  • Activiteiten met paarden en kinderen in een schitterende omgeving
  • Ondersteuning en training
  • Leuke contacten
  • Zinvolle tijdsbesteding
  • Reiskosten vergoeding

 

Spreken onze activiteiten je aan? Wil je meer weten over wat wij nu precies doen en wat je als vrijwilliger voor ons kan betekenen? 

Neem dan contact met ons op. Ken je iemand die wat tijd om handen heeft en dit een geweldig leuke uitdaging zou vinden? We stellen het zeer op prijs als je ons wilt ondersteunen in onze zoektocht naar nieuwe vrijwilligers.