Vrijwilligers gezocht

Op zoek naar vrijwilligers

Op alle dagen en tijdens alle evenementen en activiteiten kunnen we mensen gebruiken. We zijn op zoek naar vrijwilligers met paardenervaring, mensen met ervaring in de zorg en ook handige klussers zijn van harte welkom. Voor al het vrijwilligerswerk geldt dat je minimaal 16 jaar moet zijn om mee te kunnen doen.

 

OVER MANEGE DE WINCKELSTEEGH

Manege de Winckelsteegh ligt op een woonterrein van Pluryn in de Nijmeegse wijk Hatert. Er wonen mensen met ernstig meervoudige beperkingen. Deze mensen en ook anderen met een beperking kunnen bij de manege en de dierenweide terecht.  

Bij manege de Winckelsteegh wordt naast paardrijden ook huifbedrijden gegeven. Dagelijks zijn er daarnaast cliënten die genieten van een rit met één van onze huifkarren. 

Bij de dierenweide kunnen mensen met een beperking terecht voor dagbesteding. 

 

OVER DE MAARTENSHOEVE

De Maartenshoeve is gelegen in de bosrijke omgeving van de Sint Maartenskliniek. Op deze locatie hebben wij ons gespecialiseerd in de doelgroep: kinderen en jongeren.

Leerlingen van de St. Maartenschool kunnen terecht voor paardrijles onder begeleiding van een fysiotherapeut, daarnaast kunnen zij zich opgeven voor bijvoorbeeld dierverzorgingslessen of mee doen aan het sport stimulering programma. Verder wordt er dagbesteding aangeboden voor zowel kinderen als jongeren met een zorgvraag. Ook is de manege beperkt toegankelijk voor reguliere kinderen, zij kunnen ook deelnemen aan de paardrijlessen.

WAT GA JE DOEN ALS VRIJWILLIGER?

Taken die je onder andere mag gaan uitvoeren zijn:
- Verzorging van de paarden ter voorbereiding op de lessen 
- Ondersteunen van de instructeur tijdens de lessen 
- Verzorgen van de accommodatie 
- Aan het einde van de dag de paarden verzorgen en naar de wei brengen.

Bij Stichting CAP werken wekelijks ongeveer 50 vrijwilligers. Sommigen zijn 1 dagdeel per week actief, anderen hebben bijna een volledige werkweek. 

Stichting CAP biedt vrijwilligers:
- Activiteiten met paarden en mensen in een schitterende omgeving
- Ondersteuning en training
- Leuke contacten
- Zinvolle tijdsbesteding
- Reiskosten vergoeding

 

Spreken onze activiteiten je aan? Wil je meer weten over wat wij doen en wat je als vrijwilliger voor ons kan betekenen?
Neem dan contact met ons op. Ken je iemand die wat tijd om handen heeft en dit een geweldig leuke uitdaging zou vinden? We stellen het zeer op prijs als je ons wilt ondersteunen in onze zoektocht naar nieuwe vrijwilligers.